Пренос на стари мебели, почистване на боклука и извозване от жилището

Домакинствата често се нуждаят от услуги по изнасяне и извозване на стари мебели и битова техника при замяната им с нови. Това е затруднение за хората, тъй като не са запознати с правилниците и условията при изхвърляне на едрогабаритни неупотребяеми вещи, тяхното сортиране, рециклиране или окончателно изхвърляне. Затова възлагайте тази дейност на професионална фирма, с разрешително за извършване на пренос-превоз и договори за рециклиране и депозиране на лицензирано сметище.

В смисъла на разделно събиране на отпадъци, само преди дни беше оповестено, че и токсични битови отпадъци, като изгоряло олио, остатъци от бои, лакове, битова химия и киселини, стари батерии и лекарства, също ще се прибират на изградени специално за това сметища. Време е да щадим природата от неразумни човешки действия и безотговорно отношение към токсичните и неразградими планини от боклук на планетата.

Извозване на стари мебели, отслужили своя срок на годност

 Дивани и кресла

Съпоставяйки габаритите на дивана, ширината на вратата и стълбищната клетка, специалистите предварително избират начина на демонтаж. При възможност дивана и креслата могат да бъдат разглобени, но често условията налагат да бъдат разбити или срязани на модули – меката част, дървените и металните елементи.

Започва се с развиване наsofa-788537_640 болтовете, снемат се трансформиращите механизми. При разгъващите се дивани се събират подвижните части и се разглобяват металните механизми. При невъзможност,

металните части биват срязани. В съответствие с обема на товара се подбира и транспорта. Към която и фирма за професионална услуга от този род се обърнете, те със сигурност притежават необходимите инструменти, умения и транспорт.

Шкафове и секции

В случай на изнасяне на стари секции и шкафове, обикновено се отделят модулите, демонтират се вратичките, стъклени и огледални детайли. Всичко се сортира отделно –дърво, стъкло, пластмаси.radio-1817329_640 Останалите талашитови, дървени или фазерни плоскости се разфасоват на подходящи за изнасяне парчета. С подготвителни работи за отстраняването е ангажиран и собственикът – събиране и отстраняване на книги, вещи и др. Ако не сте направили това, има вероятност работниците бързо да изкъртят и отнесат цялата секция с остатъците в колата.

Шкафовете обикновено се разбиват лесно, но при наличие на големи огледални врати, те могат да бъдат опасни при транспортиране, тъй като се чупят на големи ломове. Затова е по-безопасно те да бъдат нарязани с стъклорез на по-малки съставни части. Ако след демонтажа е останал боклук, работниците на фирмата са длъжни да го съберат и извозят заедно с остатъците от мебели.

 Нощни шкафчета и легла

При извозване на легла дървената рамка се разбива на дъски. Матраците се пренасят отделно от леглото. Тоалетката при нужда може да се разбие, но ако размерите й позволяват да мине през вратата, то се сваля в транспортното средство цяла, а не в разглобен вид.

Ако се налага да се изнесе тоалетка с голямо огледало – то предварително ще бъде демонтирано, а тоалетката ще бъде разглобена.

Ако е необходимо да се изнесе двуетажно детско легло или спалня за двама, конструкцията се разбивапреди транспортиране, разделя се на съставни части, удобни за изнасяне и превоз. Ако има пружини,дюшеци и матраци се изнасят предварително.

Цени на хамалски услуги

Фирмите предлагат гъвкава система на заплащане при изпълнение на хамалски услуги по демонтаж иизвозване на стари мебели. Още при първото обаждане по телефона, служителят ще ви информира завсяко предложение, а също и за отстъпки или бонуси за постоянни клиенти, VIP-клиенти. Могат дапредложат подходяща тарифа и за пенсионери или самотни хора. Поръчате ли хамалски услуги приистински професионалист – винаги ще ви предложи най-изгодната цена!

Как работят хамалите и транспорта

Хамалите са готови да изнесат както единични елементи от обзавеждането, така и да осъществят пълно освобождаване на апартамента или офиса от ненужните мебели. Веднага след пристигането на място, майсторите ще огледат и започнат пълен или частичен демонтаж на старите мебели. Става дума за ситуация, когато е необходимо да се изнесе голямогабаритна мебел. По-малките елементи работниците обикновено изнасят без разглобяване и нарязване. Създаденият боклук ще бъде надлежно събран в чували. Цената на чувалите е минимална и влиза в транспортирането, ако не договорите отстъпки и за това. След изнасяне и почистване, хамалите ще натоварят всичко на собствен товарен автомобил и ще го транспортират по предназначение – за рециклиране или до законно сметище.

Професионалните хамали от Kartachi.ORG имат дълъг опит, работят бързо и акуратно. Те ценят времето на клиентите си. Възползвайте се от услугите им по извозване на стари мебели за рециклиране или на сметището, това ще ви спести много проблеми.